luni, 30 august 2010

anti-zutle

Anti: zuzu, nestle

Momentan doar ăstea două.
De ce numai ele? Pentru că de ele m-am împiedicat.

De Zuzu mai deunăzi, când mă plimbam cu T.
Ne-am întâlnit cu o fețită de aceeași vârstă, frumușică și sprintenă foc. Din vorbă în vorbă cu mama ei, am aflat că vrea să îi introducă lapte ”de vacă”-cum ar veni- în alimentație. Și femeia era ferm pornită pe Zuzu!
Am întrebat și eu ca tot omu` de ce vrea lapte din comerț care orice e, mai puțin lapte natural, și de ce nu îi dă lapte de vacă-vacă dacă tot are posibilitatea asta. La care tipa îmi dă replica: ”Păi laptele de vacă dă pancreatite și e greu pentru ficat!” :/
”O fi mai gras, dar îl puteți îndoi cu ceai, e păcat să nu-i dați lapte natural. Eu fac parte din generația care a crescut cu lapte de ICIL, care era cât de cât mai aproape de natural decât oricare lapte de acum din comerț. Eu îi mai dau și lapte de vacă in diverse preparate, și urdă, și caș - toate din lapte de vacă și nu mai are probleme”.
Însă femeia era pornită pe lapte din comerț. Problema ei, sănătatea copilului ei.

De Nestle vineri.
A trebuit să ma duc cu T la spitalul de pediatrie. Mă rog, spital cu numele, căci condițiile ...jalnice. Într-un hol de așteptare, fără bancuțe sau scaune sau orice alt dispozitiv de a sta jos - că doar vii la expoziție și nu stai mai mult de 1 minut la usă, trona un ditamai afisul de la Nestle: De ce NU e bun laptele de vacă pentru copilul tau? Că e gras, că nu conține nu-ș ce vitamine și uleiuri esențiale, că nu conține fier, iod și alte minunății, etc.
Măi să fie, dar copiii ăia de la țară, ăia care cresc cu vaca în curte, ăia nu mai au nici lipsă de vitamine, nici de fier, nici de iod, sunt sănătoși tun și rumeni la față.

Deci, ANTI-ZUTLE!

4 comentarii:

Maria spunea...

total de acord cu tine. De aia, in fiecare duminica ma duc la farmers makret la mine in cartier si cumpar lapte crud, branza de bivol sau mozarela si cascaval adevarat. Culmea e ca cine vinde e o romanca. asa ca ne stie si ne opreste laptele special pentru noi. Si copilul meu e bine mersi. Plus ca tanti aia nu site un lucru esential - pentru a i se dezvolta creierul normal, pana la 2 ani se interzic administrarea alimentelor degresate. Copilul trebuie sa manance lapte integral, branza de asemenea, etc.

Unknown spunea...

Mai, o chestie e drepata, laptele crud nu are atat fier iar calciul continut nu se asimileaya asa de bine din cauya echilibrului in Ca+P, dar... e langa o alimentatie echilibrata s+ar putea sa mearga. Ideea e sa nu dam LV copiilor care nu mananca altceva pentru ca risca multe carente. Dar unul corect diversificat s+ar putea sa aiba mai multe de castigat de pe uma laptelui de vaca integral. Desi eu o tin pe+a mea, ca al mai bun si singurul e LM. Adica laptele meu, al tau, al ei...

Unknown spunea...

scuze pentru z si y inversate, nu mi-am dats eama ca eram pe tastatura RO. Iar restul greselilor vin la pachet pentru ca-s zuza. Normal. Doar ma semnez cum ma semnez.

luthien spunea...

Si la mine LM rulz! :)
De 3 ori pe zi. Dar suntem mari mancai, asa ca mai bagam niste suplimente. Si cum nenea Boc a dat cu bata in...balta...ca sa zic asa, incet-incet o sa suplimentam cu LV.