marți, 9 martie 2010

femeia-sacosa

Asta asa ca nu am apucat sa postez ieri.
Azi scriu iar de sub asediul zapezii....am mai dat din zapada, dar am pus jos lopata, intr-o disperare muta.

Ma privesc retrospectiv...la zilele care ma duc sa iau diverse de la piata...si observ ca ma transform intr-o femeie-sacosa. Expresia nu-mi apartine. Am citit-o acum multi ani, nici nu mai stiu unde. Ideea mi-a ramas agatata in minte si revine cu incapatanare de fiecare data cand ma trezesc cu cate o plasa in mana.

Femeia-sacosa este femeia care cara, asemeni unei furnicutze, mancare sau diverse catre camari. E femeia obisnuita care nu are nici fitze, care nu are nici masina, care trebuie sa hraneasca familia, care se stie cu precupetii din piata si socializeaza cu cainii de pe traseu.
Au fost femei-sacosa bunicile noastre, mamele noastre si iata, acum, si eu incet-incet ma transform intr-o femeie-sacosa.

E trist.
Mi-e sufletul plin de tristete.
Nu vreau sa devin o femeie-sacosa.

2 comentarii:

Maria spunea...

mergeam rar eu, de una singura, la cumparaturile saptamanale de la supermarket. Acum, o fac din ce in ce mai des. Ies la plimbare cu baiatul si cumva, cumva, trebuie sa am un scop, o tinta. nu pot pur si simplu numai sa ies. Si atunci mai iau si cateva sacose dupa mine, sa mai cumpar, una, alta. Asa ca te inteleg.

luthien spunea...

saru'mana!
in sfarsit un suflet pereche :)
pupam pe mami si pe Aidan!