duminică, 12 decembrie 2010

...112...

Pe scurt, în timp ce mănânc niște fulgi cu iaurt.

Azi ne-am plimbat cu salvarea, până la spital, după ce T a dezvoltat o fulgerătoare temperatură de 40.0 grade.

Așa că, cum pediatrul nu răspunde la telefon (deh! e week-end și cred că e plecat din localitate - parcă așa am înțeles eu vineri seară la telefon), am pus mâna frumos și am sunat la 112.
După vreo 10 minute în care m-am echipat ca la intervenție, am facut pachet cu schimburi (că așa m-a sfătuit tanti de la telefon - că poate e caz de internare), am căutat actele mele și ale copilului, am îmbrăcat copilul, a venit și salvarea.

T a fost foarte mulțumit că a reușit într-un final să iasă afară din casă și mai ales că a mers cu mașina. Și ce mașină! Ditamai ambulanța!

La UPU, după o sumară verificare cu stetoscopul și verificarea de rigoare a gâtului (pentru care a trebuit să ținem 3 oameni adulți de el!!!), doctorița a ajuns la măreața concluzie că ''Are un fel de rinofaringită acută, dar că nu are așa de roșu în gât precum ar trebui să aibă copii care fac rinofaringită''. În plus, nu are diaree, nu vomită, nu are muci, nu are nimic în afară de o tembelă de febră care face carusel cu nervii noștri.

Drept urmare, ca și tratament pentru ''un fel de rinofaringită acută, dar care nu prezintă așa de roșu în gât precum ar trebui să aibă copii care fac rinofaringită'', avem un antibiotic, vitamina C și tantum verde spray. Plus supozitoarele cu paracetamol. Plus nurofenul. Plus șosetele cu oțet.
Un adevărat cocktail Molotov.

Dacă nu cedeaza nenorocita de febră, cred că or să cedeze nervii mei.

3 comentarii:

Unknown spunea...

pai si sunteti mai bine acum?

noi ne-am oprit la 39,9, dar nu am chemat salvarea, ca deh, am experiente destule de cinci ani incoace.

in schimb am facut frumos toate analizele, inclusiv radiografie, si abia dupa rezultate am stabilit tratament. care tratament nu a rezolvat complet febra, si am stat o saptamana pe doua antibiotice pe vena.

dar a trecut, in schimb mucii inca nu. ah, si vroiam sa iti zic ca avea febra, mai tusea din cand in cand, dar muci nu avea deloc!

luthien spunea...

da...am scapat. saru mana.
o sa scriu, sper pana de craciun, cum am ajuns material didactic luni de dimineata la spitalul de pediatrie :)

Luthelo spunea...

eu am ajuns expert in febra dupa 3 spitalizari in 3spitale diferite din tara anu trecut.

Mai bine ca nu v-a internat!

Nurofen alternat cu Paracetamol la 8 ore. Daca tot nu scade trecut la alternarea la 4 ore,

Lui ii merge f bine si cu homeopate.

Sper ca suntetiok dragilor