joi, 19 mai 2011

Lehamite

Mă consider o persoană suficient de deschisă la minte, care nu prea are prejudecăți.
Însă se apre că realitatea înconjurătoare ține cu tot dinadinsul să îmi arate că sunt o naivă. Încă!

Când am de umblat prin multe locuri, eu îmi aburc plodul din dotare în mei-tai și ne luam talpășița în oraș. Piticul în față și rucsăcelul cu diverse (apă, biscuți, mașinuțe, mâncare pentru porumbei, portofel, servețele...etc...o mamă știe cam se intră ) în spate.
Or tocmai rucsăcelul este eroul nefericit al zilei de azi.

De două ori azi m-au atacat la rucsac țiganii.

O dată la dus, pe langa un magazin de copii. Era o țigăncușă adolescent, înaltuță, finuță...n-ai fi zis. Am simțit-o pur și simplu în spate cum se ținea după mine. Apoi am filat-o cu ajutorul geamurilor. După mine, ca scaiul. Am intrat într-un magazin și m-am întors la ea. Inițial, avrut să intre după mine. Apoi vazându-mi fața și privirea care numai de bine nu-i zicea, a renuntat. A făcut stânga-nprejur și s-a întors pe unde a venit.

O dată la întors. Pe trecerea de pietoni la Ciupercă. În plină zi, în văzul lumii. Era un grup mai măricel. O pirandă cu 2 fete, un copil și 2 băieți. Unul mai mare și unul mai micuț. A venit cel mai măricel. A văzut că a fost văzut și m-a depășit, aruncându-mi o privire pe care n-aș putea să o caracterizez. N-am cuvinte...sau poate ar roși ecranul...

Și nu e un caz singular. Anul asta am simțit 4 atacuri. Toate când sunt cu cel mic. Fie în mei-tai cu rucsacul în spate, fie că e în caruț piticul, iar rucsacul la locul lui în spate.

Chiar așa ...să am o etichetă pe spate care scrie: BUN DE FURAT? FRAIER? ȚINȚĂ UȘOARĂ?

Mi-e lehamite....
Și uite așa se crează prejudecățile.  Bleachhhh! :(

2 comentarii:

Claudia spunea...

nu esti singura, poate pe spatele mamicilor preocupate de odrasle scrie "usor de pradat". Am patit-o si eu cand aveam piticul in carut si rucsacul in spate! dar noroc, cu un domn in varsta ca a tipat cat l-a tinut plamanul....Doamnaaaaa, ai grija!!!!

Mamiţuni spunea...

(am tinut sa comentez si la postarea asta)

Nu e de "fraier". Ci de vulnerabilitate - de aparenta de tinta usoara, care nu se poate apara.
Daca ai X lucruri de supravegheat & carat, se presupune c-o sa reactionezi mai greu - ceea ce le-ar face viata mai usoara tuturor hotilor, indiferent de culoare.
Ceea ce, spre surpriza alora care voiau sa se ocupe de tine, n-a fost cazul.

Sa-ti povestesc despre o amica pradata de rucsac, careia i s-a inapoiat obiectul, pentru ca nu prezenta interes... A si fost dojenita "cum, fa, n-ai si tu nimic???"...
(hotul cotrobaise in rucsac ca sa scoata portofelul si sa fuga numai cu el, fara tot "bagajul")